8 vinkkiä videomarkkinointiin somessa

 1. Panosta alkuun
  • Ensimmäiset 3 sekuntia ratkaisee katsooko ihmiset videotasi pidempään. Muista, että sisältö on voimaa ja mitä parempi sisältö, sitä levinneempi video. Loppuun videosi katsoo vain harva.
 2. Videon pituudella on merkitystä!
  • Mainosvideoille hyvä haarukka on n. 5-15 sekuntia, pidä kuitenkin mainosvideo alle 30 sekuntia pitkänä! Ihmiseltä ihmiselle videot voivat olla pidempiä, näiden optimaalisen pituuden ollessa 30 – 120 sekuntia.
 3. Sisältö ratkaisee
  • Luo videoita, joita potentiaaliset asiakkaasi haluavat nähdä, eli esimerkiksi työstä, uudistuksista ja toiminnasta mitä tarjoat. Ihmiset tykkäävät nähdä muiden ihmisten tuottamaa sisältöä pikemminkin kuin ns. perinteistä brändimarkkinointia.
 4. Hyvä thumbnail (pikkukuva)
  • Eli videon ensimmäinen frame. Tällöin myös ihmiset, jotka ainoastaan skrollavat sen yli, näkevät brändisi ja mahdollisen markkinointiviestisi.
 5. Toimiiko videosi ilman ääniä?
  • 98% somevideoista katsotaan ilman ääniä. Videon päällä näytettäviä tekstejä kannattaa suosia somessa.
 6. Livevideot
  • Jopa 80% katsojista suosii mielummin livevideoita kuin perinteisiä. Autenttisuus välittyy paremmin livevideosta. Mieti voisitko lähettää livelähetyksiä someen omasta toiminnastasi? Livevideot voivat olla huomattavasti pidempiä kuin aiemmin 2. kohdassa esitetyt pituudet.
 7. Testaa itse!
  • Toimiiko videosi (niin kuin ajattelit sen toimivan) älypuhelimessasi. Yli 95% katsojista tulee katsomaan sen jollain mobiililaitteella. Katsoisitko itse oman mainoksesi, jos se tulisi vastaan somefeedissä muun mainonnan seurana?
 8. Mieti mikä on videosi tavoite
  • Oikeita tavoitteita ovat esimerkiksi brändin tunnettuuden kasvattaminen, liikenne kotisivuillesi (verkkokauppaan) ja ilmoittautumisten lisääminen tapahtumaan.

Videomarkkinointi somessa on erilaista kuin muissa kanavissa

Some on videoille loistava alusta markkinointiin, mutta muista, että Facebook tai Instagram eivät ole varsinaisesti videokanavia. Videot, jotka toimivat YouTubessa, eivät todennäköisesti toimi somessa.

Videomarkkinoinnin voimaa kuitenkaan somessa ei voi nykypäivänä väheksyä, sillä videot julkaistuna somen omien työkalujen avulla (FB, Insta, SnapChat, LinkedIn jne) keskimäärin saavuttaa moninkertaisen määrän sitoutumisia, eli jakoja, tykkäyksiä ja kommentteja kuin esimerkiksi staattinen sisältö tai ulkoiset linkit kotisivuille tai muihin sisältöihin. SocialBakers:n tekemän tutkimuksen mukaan videot saavuttavat Facebookissa keskimäärin 135% paremman orgaanisen kattavuuden kuin kuvapostaukset.

Somessa videon täytyy olla erilainen kuin YouTubessa, jos videolle halutaan parempi konversio. Tämä taas johtuu siitä, että someen tullaan katsomaan kavereiden ja seuraamiesi ihmisten ja ryhmien kuulumiset, kun taas YouTube on puhdas videoalusta ja sinne tullaan aina katsomaan videoita ja vielä äänet päällä.

Facebook on tehnyt tutkimuksen, jonka mukaan mainosvideoita katsotaan feedissä noin 5,7 sekuntia, kun taas YouTubessa vastaava luku on noin 20% iProspectin tutkimuksen mukaan.

Facebookin oman tutkimuksen mukaan mainosvideoita katsotaan uutisfiidissä keskimäärin 5,7 sekuntia. iProspectin datan perusteella vain noin 3 % videoon törmänneistä katselee videon loppuun Facebookissa. YouTubessa luku on taas noin 20 %.

Lähteet artikkelille:

https://www.socialbakers.com/social-media-content/studies/most-important-social-media-trends-to-remember-in-2019/

https://www.iprospect.com/fi/fi/blogi/somessa-toimiva-videomainos-viisi-vinkkia-luovaan-toteutukseen/#

https://www.falcon.io/insights-hub/topics/social-media-strategy/facebook-video-ads-best-practices-for-2018/

Lisää lukemista