Vinkkivideot

Digitaalisuus kattaa monien ohjelmien ja julkaisualustojen hallintaa. Vinkkivideoista näet perustemput ja käytännön vinkit helposti ja nopeasti.

Näin asennat Google Analytics 4 -seurantakoodin WordPressiin 2024

Tämän videon opeilla asennat Google Analytics 4:n seurantakoodin WordPress-sivulle. Hannu Jaatinen näyttää, miten se hoituu helposti ja nopeasti.

Näin asennat Metan seurantapikselin ja konversio API:n WordPressiin 2024

Digiportaiden Hannu Jaatinen opastaa, kuinka asennat Meta-pikselin ja konversio-api:n sivuillesi.

Mitä tiedolla johtaminen on?

Digiportaiden asiantuntija Miia Kosonen kertoo mitä tiedolla johtamisella tarkoitetaan, mitä data on ja miten yritys voi hyödyntää dataa toiminnassaan.

Video on teutettu yhteistyössä Biocode Oy’n kanssa.

Tee oikeankokoiset kuvat helposti Canvalla

Ilmainen Canva on loistava työkalu kaikenlaisten grafiikoiden tekemiseen ja lisäksi sillä on myös erittäin helppo luoda juuri sopivan kokoisia kuvia omille nettisivuille.

Tämän videon katsottuasi sinäkin osaat tehdä helposti kuvia nettisivuillesi.

Näin kuvaat ja editoit opastusvideon itse

Digiportaat -hankkeen media-asiantuntija Jonne Hirvonen opastaa kuinka voit kuvata, editoida ja jakaa koulutuskäyttöön tarkoitetun videon käyttämällä ainoastaan älypuhelinta ja ilmaista YouCut -editointisovellusta.

Tiktok yrittäjän näkökulmasta

Tiktok on yksi somekentän uusimmista tulokkaista, minkä suosio vain jatkaa nousuaan. Ideana on tuottaa alle minuutin mittaisia viihdyttäviä videoita lähes mistä vain aiheista. Yrittäjälle se tarkoittaa uutta väylää markkinointiin ja mahdollisuutta uusien asiakkaiden tavoittamiseen.

Löydy paremmin Googlesta

Google My Business on ilmainen työkalu, joka auttaa asiakkaitasi ja myös Googlea löytämään yrityksesi helpommin netissä. Tutustu nopeasti videolla mitä hyötyä Google My Businessista on ja mitä tietoja omasta yrityksestä sinne kannattaa ainakin lisätä.

Tarinan luominen Instagramissa

Lisää vuorovaikutusta suositun Instagramin Stories eli Instagramin tarinoiden avulla. Aktivoi seuraajiasi lisäämällä kuvia ja videoita, jotka näkyvät tililläsi 24 tunnin ajan ja hyödynnä erilaisia ominaisuuksia mielenkiintoisen ja vastavuoroisen sisällön tuottamiseen. 

Vinkkejä Canvan käyttöön

Ilmainen graafisen suunnittelun työkalu Canva on ratkaisu, kun sinun tarvitsee suunnitella yrityksellesi esimerkiksi postaus sosiaaliseen mediaan, juliste, käyntikortti tai muita tärkeitä asiakirjoja. Nappaa vinkit erilaisten taustojen luomiseen, tarrojen käyttöön ja kehysten hyödyntämiseen.

Videon lataaminen Youtubeen

Youtube on internetin suosituin suoratoistopalvelu. Opi nopeasti miten lataat ja julkaiset tuottamasi videon Youtubessa.

Tehokas bio Instagramiin

Instagramin bio eli profiilissa oleva esittelyteksti on hyvä keino välittää nopeasti yrityksesi ydin uusille ja vanhoille seuraajille. Katso videolta mitä kaikkea sinun kannattaa sisällyttää toimivaan bioon.

Saumaton yhteistyö selaimessa

Googlen tarjoamissa toimisto-ohjelmissa on useita hyötyjä, joilla työnteko onnistuu jouhevasti vaikka jokainen työryhmän jäsen työskentelisi saman projektin parissa mukavasti kotitoimistostaan käsin. Helppo käyttöönotto, ei ylimääräisiä ohjelma-asennuksia tietokoneille ja ainoa vaatimus on ilmainen gmail-tili.