Digiportaiden ilmaiset koulutukset

Halvalla ei saa hyvää, paitsi Digiportaiden nettisivuilla, joilla voit katsoa ilmaiseksi huippukoulutuksia 

Näin saat lisää kävijöitä nettisivuillesi

Oletko kyllästynyt siihen, että verkkosivustosi on piilossa hakukoneissa ja kävijöitä on liian vähän?

Tässä koulutuksessa ei kikkailla turhilla digitermeillä vaan käydään läpi konkreettisia ja helposti käytäntöön vietäviä toimenpiteitä, joiden avulla houkuttelet verkkosivustollesi enemmän kävijöitä ja asiakkaita!

Koulutus sopii kaikenkokoisille yrityksille – digitaitojen tasosta riippumatta.

KOULUTTAJA: Hannu Jaatinen, digiyritysneuvoja, Digiportaat – Asiakaslähtöisempää digitaalista liiketoimintaa -hanke

Koulutuksen sisältö:

 •  Hakukoneoptimointi – Konkreettisia vinkkejä, joilla parannat verkkosivustosi sijoitusta hakukoneissa ja teet siitä löydettävämmän
 • Maksettu mainonta – Miksi maksettua mainontaa ei kannata pelätä ja mitä sen tekemisessä tai ostamisessa täytyy muistaa
 • Sosiaalinen media – Miten muutat Facebookin ja Instagramin tykkääjät ja seuraajat kävijöiksi – ja teet heille tehokasta mainontaa
 • Sisältömarkkinointi – Miten teet – helposti ja ilman ahdistusta – mielenkiintoista ja hyödyllistä sisältöä, joka houkuttelee kävijöitä verkkosivustollesi.

Tehosta työntekoasi fiksuilla ja helpoilla menetelmillä

Miksi tämä kannattaa katsoa?

Yrittäjät ja työntekijät käyttävät tänä päivänä todella paljon aikaa tietokoneella, mutta ohjelmien ja etenkin niiden käytön tehostamisen opetteluun on harvoin aikaa. Tässä koulutuksessa käydään läpi yksinkertaisia ja helposti käyttöön otettavia vinkkejä, joiden avulla moni asia onnistuu huomattavasti nopeammin ja helpommin – ja aikaa säästyy jatkossa joka päivä.

Tämä käytännönläheinen koulutus on yrittäjille ja työntekijöille, jotka käyttävät työssään päivittäin tietokonetta.

Koulutuksen sisältö:

 • Automaattiset tekstit – miten vältyt turhalta työltä ja inhimillisiltä virheiltä tallentamalla kaikki usein tarvitsemasi tekstit muistiin, josta ne ovat käytettävissä vain muutaman napin painalluksen päässä
 • Elämää helpottavia  pikatoimintoja – luvassa ”ärsyttävän” simppeliltä näyttäviä vinkkejä, joilla säästät aikaa ja hermoja
 • Leikepöydän tehokas hyödyntäminen – tiesitkö, että leikepöydälle voi tallentaa useita asioita ja niitä voi poimia sieltä helposti?
 • Vinkkejä ja tekoälyn käyttöön / käytön aloittamiseen – ei teoriaa vaan konkreettisia vinkkejä ja esimerkkejä esim. somepostausten ja sähköpostiviestien kirjoittamiseen sekä kuvien luomiseen tekoälyllä

KOULUTTAJA: Hannu Jaatinen, digiyritysneuvoja, Digiportaat – Asiakaslähtöisempää digitaalista liiketoimintaa -hanke

Toimivasta verkkokaupasta menestystarinaksi ja kv-polulle

Miksi tämä kannattaa katsoa?

Verkkokaupallasi menee “ihan mukavasti”, mutta mitä sitten? Haluat varmasti lisää myyntiä, ehkä laajentaa toimintaa Suomen rajojen ulkopuolella ja jopa vähentää omaa työmäärääsi hyödyntämällä automaatioita, integraatioita ja muita fiksuja menetelmiä?

Verkkokaupan kasvattamiseen voi hyödyntää monia eri tapoja, kuten kilpailijoihin nähden ylivertaista digimarkkinointia, tukkuintegraatioita, SKU-määrän lisäämistä, omaa tuotemerkkiä ja kansainvälistymistä.

Koulutuksen sisältö:

Tässä webinaarissa käsittelemme verkkokaupan brändin merkitystä kasvun osana ja kerromme miten pääset alkuun kv-verkkokaupan kanssa. Samalla saat selville minkälaista osaamista tarvitset ja mitä sinun tulee ottaa huomioon kansainvälistymisen matkalla. Kerromme esimerkiksi markkinoinnin automaatioista kohdemarkkina-alueen maksutapojen valintaan. 

KOULUTTAJAT:

Petri Janhunen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk/Digiportaat 2.0
Jukka Kumpusalo, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy/Digiportaat 2.0

Verkkokauppa kasvuun ja oikeille raiteille heti alusta alkaen

Miksi tämä kannattaa katsoa?

Verkkokauppa on helppo perustaa, mutta vaikea saada menestymään. Monelle uudelle verkkokauppiaalle polku alkaa verkkokaupan teknisen alustan pohtimisesta, vaikka yhtä tärkeä työ on oikeastaan liiketoimintamallin suunnittelu verkkototeutuskelpoiseksi. Tämä tarkoittaa esimerkiksi verkkoliiketoimintaan soveltuvaa katerakennetta, keskiostosta ja toimitustapaa. 

Koulutuksen sisältö:

Tässä webinaarissa  käsittelemme aloittavan verkkokauppiaan haasteita liiketoimintamallista aina verkkokauppa-alustaan asti. 

KOULUTTAJAT:

Petri Janhunen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk/Digiportaat 2.0
Jukka Kumpusalo, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy/Digiportaat 2.0

Lisää tehoa tiedonhakuun

Tässä webinaarissa saat tiedonhakuun hyviä vinkkejä, joiden avulla säästät aikaa ja rahaa.

 • Tutustut verkon erilaisiin tietolähteisiin, hakukoneiden käyttöön ja hakusana-analyysin perusteisiin.
 • Opit, millaisia ovat parhaiten toimivat hakusanat ja –operaattorit
 • Kuinka voit tehostaa omaa tiedonhakua
 • Opastamme myös hakutulosten relevanssin ja luotettavuuden arviointiin.

Kouluttajat: Miia Kosonen ja Petri Janhunen/Xamk Digiportaat

Markkinointimateriaalit helposti Canvalla

Miksi tämä kannattaa katsoa?

Tässä webinaarissa käydään läpi nopea yleiskatsaus Canvaan.

Ilmainen graafisen suunnittelun työkalu, Canva, on selainpohjainen ja aloittelijaystävällinen vaihtoehto, kun mietit oman yrityksesi ilmettä ja markkinointia.

Canvasta löytyy malleja sekä helppoja työkaluja niin sosiaalisen median postauksia kun julisteita tai nettisivubannereitakin ajatellen.

Koulutuksen sisältö:

Webinaarissa esitellään yleisimmät työkalut sekä mallipohjien käyttö ja kevään aikana jatkumona tälle järjestetään syvällisempiä pienryhmätyöpajoja, joissa Canvan käyttöön perehdytään syvällisemmin.

KOULUTTAJA: Emmi Liikanen, yritysneuvoja, Miksei Mikkeli

Nettisivujen kulmakivet ja pk-yrittäjän digitaalinen näkyvyys

Tämän webinaarin ensimmäisessä osassa Hannu Jaatinen käy läpi 6 konkreettista asiaa, jotka jokaisen yrityksen nettisivuilla on tänä päivänä oltava kunnossa, jotta sivut tukevat yrityksen liiketoimintaa. Saat myös konkreettiset ohjeet, joiden avulla korjaat tilanteen, jos joku läpikäytävistä asioista ei – syystä tai toisesta – ole vielä kunnossa oman yrityksesi nettisivuilla.

Koulutuksen toisessa osassa Petri Janhunen kertoo, mistä pk-yrittäjän digitaalinen näkyvyys koostuu, miten saat verkkosivuillesi oikeanlaisia kävijöitä, kasvatat myyntiä ja mitkä ovat ne tärkeimmät mittarit, joita jokaisen jokaisen yrittäjän tulisi omassa toiminnassaan mitata.

Sähköpostimarkkinoinnin perusteet: mistä siinä on kyse ja miten pääsen alkuun?

Sähköpostimarkkinoinnista puhutaan paljon, mutta mistä siinä oikein on kyse?

Tässä webinaarissa käymme läpi, mitä sähköpostimarkkinointi oikeastaan on (vinkki: se ei ole tuputtavaa myyntiä), mitä sähköpostimarkkinoinnin keskeisimmät termit ja käsitteet tarkoittavat ja miten sähköpostimarkkinoinnissa pääsee alkuun aivan ilmaiseksi.

Koulutuksen aikana käydään läpi mitä sähköpostimarkkinoinnissa kannattaa tehdä ja mitä siinä EI kannata tehdä.

Koulutuksessa näytetään myös, miten rakennetaan toimiva sähköpostilistan keräysmenetelmä sekä automaattinen viestisarja.

Tämä webinaari sopii erinomaisesti kaikille sähköpostimarkkinoinnista tai sen tehostamisesta kiinnostuneille. Katsominen ei edellytä aiempaa kokemusta sähköpostimarkkinoinnista.