Verkkokirjoittaminen – viesti myyvästi verkossa

Verkkosivujen, mainosten ja somejulkaisujen tekstit ovat olennaisessa asemassa, kun asiakas tekee ostopäätöstä verkossa ja houkuttelevaan tekstiin kannattaa panostaa. Tässä koulutuksessa keskitytään verkkoon kirjoitettavien sisältöjen toteuttamiseen ja otsikointiin käytännönläheisesti.  

Koulutus on suunnattu pk-yrityksille ja yksinyrittäjille. Sen tavoitteena on oppia millaista on selkeä ja myyvä verkkoteksti eri kanavissa, kuten verkkosivuilla, blogeissa, verkkokaupassa, sosiaalisessa mediassa ja uutiskirjeissä – ja miten sitä tehdään. 

Koulutuksessa käydään läpi myyvän tekstin elementit ja esimerkkejä erilaisista verkkoteksteistä. Saat käytännön vinkkejä verkkokirjoittamiseen ja omien tekstien ideointiin . Ennakkotehtävänä on kirjoittaa esimerkiksi verkkosivujen myyntisivu, blogi tai somejulkaisu, jonka linkki toimimetaan kouluttajalle etukäteen. Koulutuksen aikana tekstin sisältöä kehitetään yhdessä kouluttajan ja halutessasi myös muiden osallistujien kanssa. Sinun ei tarvitse olla kirjoittamisen konkari, vaan osallistua voi matalalla kynnyksellä!

Koulutuksen sisältö

 • Mitä tarkoittaa myyvä teksti?
 • Selkeän tekstintuotannon merkitys eri ympäristöissä (verkko, blogit, uutiskirjeet, verkkokauppa, some)
 • Asiakkaan ostopolun huomioiminen verkkosisällöissä
 • Selkeän ja myyvän verkkotekstin tuottamisen perusteet
  • kirjoitus- ja otsikointivinkkejä hakukoneet ja lukija huomioiden
  • hyvän tekstin rakenne: otsikko, ingressi, tehokeinot, väliotsikot
  • hyvän tekstin sisältö: aihe, tiiviys, kiinnostavuus, henkilökohtaisuus
  • esimerkkejä ja ideoita toimivista verkkoteksteistä
  • kirjoittaminen uutiskirjeisiin
  • kirjoittaminen verkkokauppaan
  • somekirjoittamisen vinkit Facebookiin, Twitteriin, LinkedIniin ja Instagramiin
 • Osallistujat saavat palautetta omien ennakkotehtävä-tekstiensä eri kohtiin koulutuksen edetessä ja pääsevät jatkoideoimaan tekstejä vinkkien mukaan.

Koulutus toteutetaan osallistavin menetelmin pienryhmätoteutuksena ja valmennuksessa saa yrityskohtaista opastusta. Koulutus on perustasoa. Mukaan otetaan yrittäjiä, jotka ovat olleet aiemmin mukana Digiportaiden digimarkkinoinnin koulutuksissa ja ovat jo kirjoittaneet tekstejä verkkoon.

Ilmoittautumisajan päätyttyä osallistujille lähetetään ohjeet ennakkotehtävään, jonka vastausten avulla kouluttaja räätälöi koulutuksen tason ja sisällön vastaamaan osallistujien tilannetta. Ennakkokyselyn tulee olla palautettuna ke 1.3. mennessä.

Verkkovalmennuksessa tarvitset

 • Tietokoneen ja virtapiuhan
 • Intoa, avointa mieltä ja oppimisen halua!

Toteutusajankohta ja -paikka

to 9.3.2023 8.30-12.00

Koulutus toteutetaan verkossa. Lähetämme ilmoittautuneille osallistumislinkit ilmoittautumisajan päätyttyä.

Näin pääset mukaan

Ennen valmennusta yrityksen tulee tehdä digiosaamiskartoitus Digiportaiden yritysneuvojan kanssa. Jos et ole tehnyt kartoitusta, varaa aika www.digiportaat.fi sivulla.

Osallistumismaksu

– 150 € (+ alv 24 %), kun yrityksen liikevaihto alle 700 000 €, yrityksestä voi osallistua 1-3 henkilöä koulutuksiin
– 350 € (+ alv 24 %), yrityksen liikevaihto yli 700 000 €, yrityksestä voi osallistua 1-3 henkilöä koulutuksiin

Yrityskohtainen osallistumismaksu* 150 € / 350 € (+ alv 24 %) laskutetaan yritykseltä, kun yrityksen henkilökunnan jäsen osallistuu ensimmäiseen Digiportaiden järjestämään koulutukseen. Tämän jälkeen maksua ei peritä seuraavista koulutuksista.

Ilmoittautuminen

Ilmoita samalla ilmoittautumislomakkeella yrityksen kaikki osallistujat.

Ilmoittautuminen on sitova. Mahdollisesta peruutuksesta tulee ilmoittaa koulutuksen yhteyshenkilölle, jotta voimme ottaa koulutukseen toisen yrityksen tilalle.

Sitovat ilmoittautumiset ma 23.2.2023 mennessä oheisen linkin kautta.

Lisätietoja

Elina Silvennoinen, Digiportaat 2.0 -hanke, elina.silvennoinen@savonlinna.fi

Lue lisää aiheesta Digiportaiden blogista: Hyvä SEO-teksti on informatiivinen ja myyvä

Päivä

torstai 09.03.2023
Päättynyt!

Kellonaika

08:30 - 12:00

Lisätietoja

Ilmoittautuminen

Paikka

Verkkokoulutus

Järjestäjä

Digiportaat
Digiportaat
Nettisivut
https://digiportaat.fi

Kouluttaja

 • Piritta Seppälä
  Viestintä-Piritta

  Piritta on kokenut ja kysytty viestinnän, sosiaalisen median ja verkkoviestinnän asiantuntija. Hän on toiminut aihepiirin asiantuntijana vuodesta 2009 lähtien, ja Viestintä-Pirittana maaliskuusta 2010 alkaen.

  Piritta on työskennellyt useiden järjestöjen, liittojen ja yritysten sekä julkishallinnon organisaatioiden, oppilaitosten ja kaupunkien kanssa auttaen niitä ymmärtämään, suunnittelemaan, ottamaan käyttöön ja kehittämään viestintäänsä verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

  Piritta on pitänyt, suunnitellut ja toteuttanut webinaareja, verkkokoulutuksia ja etätyöpajoja vuodesta 2011 lähtien. Hänellä on vahva kouluttajakokemus myös verkon yli toteutettavissa kokonaisuuksissa ja palaute verkkokoulutuksista on ollut erinomaista – oli kyseessä sitten 1000 ihmisen webinaari tai pienen joukon työpaja.

QR Code