Hankelogot-pystymalli

Verkkokauppa kasvuun Suomen huippujen johdolla

Ennennäkemätön mahdollisuus eteläsavolaiselle kasvuhaluiselle verkkokauppiaalle kasvattaa verkkokaupan myynti uusiin ulottuvuuksiin! Tätä ei kannata jättää välistä.

Järjestetään 31.8.2022 - 26.1.2023

Konkreettinen polku kohti parempaa verkkokauppaa

Ohjelman aikana keskitytään luomaan osallistuville yrityksille selkeä käsitys ja konkreettinen polku siitä, miten verkkokaupan saa menestymään sekä siitä mitä kansainvälinen verkkokauppa vaatii onnistuakseen.

Autamme sinut, verkkokauppias, lähtötilanteestasi huolimatta kasvu-uralle ja kohti isompia markkinoita oikeasti toimivilla toimenpiteillä. Samalla pääset verkostoitumaan laajasti niin muiden verkkokauppiaiden kuin kouluttajienkin kanssa.

 

Opit verkkokaupasta Suomen huippujen johdolla

  • Pääset tutustumaan menestyvien verkkokauppojen toimintaan

  • Tiedostat kansainvälisen verkkokaupan mahdollisuudet

  • Ymmärrät brändin merkityksen myynnin edistämisessä, viet opit käytäntöön ja parannat asiakaskokemusta

  • Teet parempaa ja vaikuttavampaa digimarkkinointia ja myyntiä verkossa

  • Verkostoidut laajasti

Verkkokauppapolun sisältö

Polun alettua sen sisällöstä tehdään teidän, eli polkuun osallistuvien verkkokauppiaiden näköinen. Voit olla varma, että saat polusta suuren hyödyn verkkokaupallesi jos sitoudut kehittämään sitä alan huippujen konkreettisen avun kautta.

Verkkokauppapolun sisältö tarkentuu lähempänä aloitusta, mutta paljon on jo kasassa! 

Elokuu 2022

1 Verkkokauppa kasvuun Leevi Parsaman johdolla

31.8.2022

Ensimmäisellä kerralla Mikkelissä Saimaa Stadiumilla vietetään koko päivä ja perehdytään yhden Suomen arvostetuimman verkkokauppavaikuttajan, Leevi Parsaman johdolla parempaan asiakasymmärrykseen ja -kokemukseen! Samalla kuullaan myös verkkokaupan kansainvälisistä mahdollisuuksista.

Työpajaosuudessa kehitetään yhdessä verkkokauppaasi eteenpäin. Luvassa sparrausta, keskustelua ja verkostoitumista sekä kotitehtävä.

Syyskuu 2022

2 Yritysvierailu Varustelekan verkkokauppaan ja muuta mukavaa

14.9.2022

Yhteiskyydityksellä matka Helsinkiin, Varustelekan verkkokauppatoiminnan ytimeen. Nähdään lähietäisyydeltä, miten Varusteleka verkkokauppaansa pyörittää ja miten tuote päätyy verkkokaupan digihyllylle. Varustelekalla voidaan keskittyä juuri niihin asioihin, jotka ovat merkityksellisiä polun verkkokauppialle.

Samalla matkalla tutustutaan myös toistaiseksi vahvistamattomaan huippukohteeseen verkkokauppiaille!

Kuljetukset Savonlinnasta Mikkelin kautta Helsinkiin ja takaisin.

Lokakuu 2022

3 Verkkokaupan digitaalinen brändi ja sen merkitys liiketoimintaan -työpaja

Lokakuun alussa - TBA

Ohjataan verkkokauppaa tuotelähtöisestä viestinnästä kohti merkityksellistä ja tuloksellista brändiviestintää. Miksi asiakkaasi ostaa juuri sinulta? Kouluttajana kokenut digibrändääjä Jukka Hakala. Jukka on ollut mukana rakentamassa useita menestyviä brändejä.

Työpajassa käsitellään mikä digitaalisessa brändissä on tärkeää ja keskeistä, mitä tekijöitä on huomioitava onnistuneessa brändäyksessä ja lopulta tehdään konkreettinen brändisuunnitelma. Polun verkkokauppiaat jatkavat brändisuunnitelmaa kotitehtävän kautta ja niihin palataan kouluttajan palautekeskustelun kautta.

4 Asiakas keskiössä: kilpailuedut ja asiakaslupaus, -koko päivän työpaja

Lokakuun puolessa välissä - TBA

Palataan ensimmäisessä koulutuksessa aloitettuun kilpailuetujen ja asiakaspersoonien määritykseen ja yhdistetään viestinnälliset elementit brändityöstä nousseen viestinnän kautta uuteen kukoistukseen!

Terävöitetään omat kilpailuedut ja ymmärretään ostokäyttäytymisen erot eri asiakasprofiileissa. Huippukouluttaja(t) julkaistaan pian!

Olet tämän koulutuksen jälkeen valmiimpi luomaan oikeasti vaikuttavaa ja myyvää sisältöä niin verkkokauppaasi kuin markkinointiin.

5 Verkkokaupan markkinointi 1: sisällön merkitys -työpaja

Lokakuun lopussa - TBA

Verkkokaupan markkinointia ja myyntiä voi kehittää loputtomiin, kuten varmaan hyvin tiedät. Mutta mikä merkitys on sisällöllä ja minkälaista viestiä sinun pitäisi välittää eri asiakasprofiileillesi?

Tässä työpajassa terävöitetään markkinoinnin huippuammattilaisten johdolla aiemmin opittujen asioiden pohjalta verkkokaupan markkinoinnin sisältöjä niin että ne myy.

Huippukouluttaja(t) julkaistaan pian!

Marraskuu 2022

6 Loppuvuoden lomasesongin myynnin kehittäminen -työpaja

Marraskuun alussa - TBA

Monelle verkkokauppiaalle vuoden loppu on ehdottomasti kiireisintä, mutta myös erittäin tärkeää aikaa myynnillisesti.

Aiemmin opitun pohjalta sinulla on kyky luoda paremmin myyvät ja toimivat kampanjat lomasesonkiin mitä sinulla on aiemmin ollut huippuasiantuntijoiden johdolla.

Kuullaan myös onnistumistarina menestyneeltä verkkokauppiaalta johon on helppo samaistua itse verkkokaupiaana.

Huippukouluttaja(t) julkaistaan pian!

Tammikuu 2023

7 Kansainvälisen verkkokaupan pelimerkit ja markkinoinnin onnistuminen -työpaja

Tammikuussa 2023 - TBA

Keskitytään laajemmin kansainvälisen verkkokaupan edellytyksiin ja mahdollisuuksiin. Voidaan rajata teema tarkemmin sen mukaan mitä apua verkkokauppiaina erityisesti tarvitsette.

Kuullaan onnistumistarina kansainvälisesti menestyneestä verkkokaupasta ja keskustellaan kyseisen yrittäjän kanssa.

Keskustellaan ja analysoidaan yhdessä menneen lomasesongin myyntionnistumisista.

Huippukouluttaja(t) julkaistaan pian!

8 Verkkokauppavierailu ja verkkokaupan kasvun rahoituksen mahdollisuudet

Tammikuussa 2023 - TBA

Polun toinen matka, jossa suunnataan yhteiskuljetuksella Kuopioon, jossa Business Finlandin verkkokauppojen rahoituksiiin erikoistunut asiantuntija kertoo kaiken mitä (kansainvälistyvän) verkkokauppiaan tulee tietää rahoitusmahdollisuuksista.

Samassa yhteydessä tehdään vielä nimeämätön verkkokauppavierailu.

9 Polun päätöstilaisuus: Verkkokaupan tärkeimmät menestystekijät

Tammikuussa 2023 - TBA

Erinomaisena verkkokauppavaikuttaja meritoitunut Leevi Parsama päättää minkä aloittikin ja kertaa verkkokaupan 10 tärkeintä menestystekijää.

Samalla kerrataan koko verkkokauppaohjelman aikana kerättyjä oppeja ja jaetaan todistukset osallistujille.

Päivän tarkempi ohjelma vielä avoinna, mutta tavoitteenamme on, että jokainen verkkokauppias lähtee hymyillen ja tyytyväisenä, huimasti kasvaneella verkostolla ja omalla paremmin toimivalla verkkokaupalla.

Tule kuulemaan verkkokauppapolusta ilmaisiin verkkokaupan digi-infoihin!

19.5. Aloittavien verkkokauppiaiden digi-info

Verkkokauppa on helppo perustaa, mutta vaikea saada menestymään. Monelle uudelle verkkokauppiaalle polku alkaa verkkokaupan teknisen alustan pohtimisesta, vaikka yhtä tärkeä työ on oikeastaan liiketoimintamallin suunnittelu verkkototeutuskelpoiseksi. Tämä tarkoittaa esimerkiksi verkkoliiketoimintaan soveltuvaa katerakennetta, keskiostosta ja toimitustapaa.

Verkkokaupassa myynnin ja markkinoinnin psykologia on erilaista tavanomaiseen kaupankäyntiin verrattuna. Verkkokaupan menestyminen vaatii hyvien tuotteiden lisäksi paljon asiakasymmärrystä, brändäämistä ja mitatusti tehokasta markkinointia.

Tervetuloa Digiportaat 2.0 -hankkeen maksuttomaan digi-infoon, jossa käsittelemme aloittavan verkkokauppiaan haasteita liiketoimintamallista aina verkkokauppa-alustaan asti. Digiportaat –hankkeella on paljon annettavaa kaikille verkkokauppiaille. Kuulet esimerkiksi syksyllä käynnistyvästä, verkkokauppiaille suunnatusta koulutuspolusta.

Kouluttajina toimivat Petri Janhunen ja Jukka Kumpusalo.

2.6. Kokeneiden verkkokauppiaiden digi-info

Verkkokaupallasi menee “ihan mukavasti”, mutta mitä sitten? Haluat varmasti lisää myyntiä, ehkä laajentaa toimintaa Suomen rajojen ulkopuolella ja jopa vähentää omaa työmäärääsi hyödyntämällä automaatioita, integraatioita ja muita fiksuja menetelmiä?

Tässä digi-infossa käsitellään verkkokaupan brändin merkitystä kasvun osana. Käymme läpi myös verkkokaupan kasvukipuja, kuten sen, että kasvavan verkkokauppayrityksen tilillä ei tunnu koskaan olevan rahaa, kun suurin osa menee kasvavan ostovolyymin rahoittamiseen.

Verkkokaupan kasvattamiseen voi hyödyntää monia eri tapoja, kuten kilpailijoihin nähden ylivertaista digimarkkinointia, tukkuintegraatioita, SKU-määrän lisäämistä, omaa tuotemerkkiä ja kansainvälistymistä.

Verkkokaupan kansainvälistäminen ei ole yksinkertaista, mutta ei myöskään rakettitiedettä. Tässä digi-infossa kerromme konkreettisen esimerkin kautta, miten pääset alkuun kv-verkkokaupan kanssa. Samalla saat selville minkälaista osaamista tarvitset ja mitä sinun tulee ottaa huomioon kansainvälistymisen matkalla. Kerromme esimerkiksi markkinoinnin automaatioista kohdemarkkina-alueen maksutapojen valintaan.

Digiportaat –hankkeella on paljon annettavaa kaikille verkkokauppiaille. Kuulet esimerkiksi syksyllä käynnistyvästä, kasvua hakeville verkkokauppiaille suunnatusta koulutuspolusta: “Verkkokauppa kasvuun Suomen huippujen johdolla”.

Kouluttajina toimivat Petri Janhunen ja Jukka Kumpusalo.

Miten verkkokauppapolku toimii?

Verkkokauppa kasvuun Suomen huippujen johdolla

Ainutlaatuinen tilaisuus kasvuhaluisille eteläsavolaisille verkkokauppiaille

Toteutetaan

31.8.2022 - 26.1.2023

Paikkoja

Enintään 16 verkkokauppiasta (max 2 hlö/yritys)

Mukaan pääsy valitaan verkkokaupan kasvutavoitteen perusteella

Hinta

485 € (+ alv 24 %)

Mistään et saa vastaavaa koulutusta yhtä edullisesti. Kerrankin on onni yrittää Etelä-Savossa!

Ohjelmaan voi osallistua joko:

Verkkokaupan kasvuohjelma on De Minimis-tuen alaista toimintaa. Tämän koulutuksen hinta on 485 €, jonka deminimistuen osuus on 390 €. Jos yrityksen käyttämä deminimis-tuki on käytetty voi se osallistua koulutukseen tukitoimenpiteen markkina-arvolla 875 €. Myös tapauksessa, jossa yritys ei toimita deminimis-ilmoitusta Digiportaille laskutetaan heiltä markkina-arvoinen hinta.

Verkkokauppaosaaminen tämän päivän vaatimustasolle, hae mukaan nyt!

Verkkokauppapolun kouluttajat

Verkkokauppapolkuun rekrytoidaan terävimmät ja samaistuttavat asiantuntijat. Lisää polun kouluttajia julkaistaan pian.

Leevi Parsama
Ohjelmistoarkkitehti

Leevi tunnetaan kotimaisen verkkokaupan vahvana vaikuttajana. Hän on henkilökohtaisesti tutustunut yli 500 suomalaiseen verkkokauppaan, joten hän tuntee kotimarkkinan kenties paremmin kuin kukaan muu. Lisäksi hän on perehtynyt digitaaliseen kauppaan USA:ssa, Kiinassa, Venäjällä sekä eri puolilla Eurooppaa.

Verkkokauppapolun sparraajat apunasi

Petri Janhunen
Petri Janhunen
Ohjelmistoarkkitehti

Petri on digitaalisen markkinoinnin, kansainvälisen verkkokaupan ja ohjelmistoalan asiantuntija. Kiinnostuksen kohteina esimerkiksi kokonaisvaltainen asiakaskokemuksen kehittäminen ja sen merkitys liiketoimintaan.

Petri on ohjelmistoarkkitehti, joka on viime vuodet tuloksellisesti sparrannut yrityksiä Digiportaat sekä ARVO hankkeissa kohti parempaa liiketoimintaa. Tämän lisäksi hän on mukana myös sovelluskehityshankkeissa. Petri on hallituksen pj ja osakas kansainvälistyvässä Norolan.com verkkokaupassa.

Hannu Jaatinen
Yritysneuvoja

Digiportaat-hankkeen Savonlinnan digiyritysneuvojana toimiva Hannu Jaatinen on pitkälti itseoppinut WordPress-nettisivujen, Kajabi-verkkoalustan ja digimarkkinoinnin asiantuntija, joka nauttii muiden yrittäjien auttamisesta ja ongelmien ratkaisemisesta nykyteknologian avulla.

Hannu on tehnyt verkkosivut lähes 100 yritykselle ja auttanut lukuisia yrityksiä mm. sähköpostimarkkinoinnin, verkkokurssien, verkkokauppojen ja hakukoneoptimoinnin kanssa.

yritysneuvoja Jukka Kumpusalon kasvokuva
Jukka Kumpusalo
Yritysneuvoja

Jukka työskentelee viestintäpäällikkönä ja verkkoliiketoiminnan asiantuntijana Mikkelin kehitysyhtiö Mikseillä. Hän auttaa pääasiassa B2C-yrityksiä kehittämään myyntiä, markkinointia ja sähköistä liiketoimintaa. Viimeisen kahden vuoden aikana hänen asiakkainaan on ollut yli 50 verkkokauppaa tai digitaaliseen myyntiin voimakkaasti panostavaa yritystä.

Jukan työhistoria painottuu myyntiin, myymäläsuunnitteluun, tuotehallintaan ja markkinointiin Mikkelissä ja pääkaupunkiseudulla. Nykyisessä työssään hän nauttii aiemman myyntikokemuksensa ja verkkokaupan myynnin ja markkinoinnin periaatteiden yhdistämisestä, vertailusta ja erityisesti asiakkaan käyttäytymisen analysoinnista ja tavoista, joilla käyttäytymiseen voidaan vastata myyntiä lisäten.

Sivulla käytettävät kuvat: Created by freepik – www.freepik.com