Hankelogot-pystymalli

Verkkokauppa kasvuun Suomen huippujen johdolla

Ennennäkemätön mahdollisuus eteläsavolaiselle kasvuhaluiselle verkkokauppiaalle kasvattaa verkkokaupan myynti uusiin ulottuvuuksiin!

Tätä ei kannata jättää välistä.

Järjestetään 31.8.2022 - 26.1.2023

Konkreettinen polku kohti parempaa verkkokauppaa

Ohjelman aikana keskitytään luomaan osallistuville yrityksille selkeä käsitys ja konkreettinen polku siitä, miten verkkokaupan saa menestymään sekä siitä mitä kansainvälinen verkkokauppa vaatii onnistuakseen.

Autamme sinut, verkkokauppias, lähtötilanteestasi huolimatta kasvu-uralle ja kohti isompia markkinoita oikeasti toimivilla toimenpiteillä. Samalla pääset verkostoitumaan laajasti niin muiden verkkokauppiaiden kuin kouluttajienkin kanssa.

 

Opi verkko­kaupasta Suomen huippujen johdolla

  • Pääset tutustumaan menestyvien verkkokauppojen toimintaan

  • Tiedostat kansainvälisen verkkokaupan mahdollisuudet

  • Ymmärrät brändin merkityksen myynnin edistämisessä, viet opit käytäntöön ja parannat asiakaskokemusta

  • Teet parempaa ja vaikuttavampaa digimarkkinointia ja myyntiä verkossa

  • Verkostoidut laajasti

Verkkokauppa­polun sisältö

Polun alettua sen sisällöstä tehdään teidän, eli polkuun osallistuvien verkkokauppiaiden näköinen.

Voit olla varma, että saat polusta suuren hyödyn verkkokaupallesi jos sitoudut kehittämään sitä alan huippujen konkreettisen avun kautta.

Elokuu 2022

1 Verkkokauppa kasvuun Leevi Parsaman johdolla

31.8.2022 klo 9-16
Mikkelissä

Ensimmäisellä kerralla Mikkelissä Saimaa Stadiumilla vietetään koko päivä ja perehdytään yhden Suomen arvostetuimman verkkokauppavaikuttajan, Leevi Parsaman johdolla parempaan asiakasymmärrykseen ja -kokemukseen! Samalla kuullaan myös verkkokaupan kansainvälisistä mahdollisuuksista.

Työpajaosuudessa kehitetään yhdessä verkkokauppaasi eteenpäin. Luvassa sparrausta, keskustelua ja verkostoitumista sekä kotitehtävä.

Syyskuu 2022

2 Yritysvierailu Varustelekan verkkokauppaan ja muuta mukavaa

14.9.2022 klo 6.00-19.00

Yhteiskyydityksellä matka Helsinkiin, Varustelekan verkkokauppatoiminnan ytimeen. Nähdään lähietäisyydeltä, miten Varusteleka verkkokauppaansa pyörittää ja miten tuote päätyy verkkokaupan digihyllylle. Varustelekalla voidaan keskittyä juuri niihin asioihin, jotka ovat merkityksellisiä polun verkkokauppiaalle.

Toisena kohteena on Suomen suurin, hauskin ja luotettavin seksiverkkokauppa Kaalimato! Tutustumme Kaalimadon verkkokauppaliiketoimintaan heidän toimistolla ja noutopisteellä Keravalla toimitusjohtaja Mikko Rosenin johdolla.

Kuljetukset Savonlinnasta Mikkelin kautta Helsinkiin ja takaisin.

Lokakuu 2022

3 Verkkokaupan digitaalinen brändi ja sen merkitys liiketoimintaan -työpaja

5.10.2022 klo 9-12
Verkkokoulutus

Ohjataan verkkokauppaa tuotelähtöisestä viestinnästä kohti merkityksellistä ja tuloksellista brändiviestintää. Miksi asiakkaasi ostaa juuri sinulta? Kouluttajana kokenut digibrändääjä Jukka Hakala. Jukka on ollut mukana rakentamassa useita menestyviä brändejä.

Työpajassa käsitellään mikä digitaalisessa brändissä on tärkeää ja keskeistä, mitä tekijöitä on huomioitava onnistuneessa brändäyksessä ja lopulta tehdään konkreettinen brändisuunnitelma. Polun verkkokauppiaat jatkavat brändisuunnitelmaa kotitehtävän kautta ja niihin palataan kouluttajan palautekeskustelun kautta.

4 Asiakas keskiössä: kilpailuedut ja asiakaslupaus, -koko päivän työpaja

13.10.2022 klo 9-15
Juva

Asiakas keskiössä -työpajassa perehdytään digitaalisen asiakaspolun vaiheisiin, kirkastetaan aiemmin aloitettuja asiakasprofiileita yhdessä sparraamalla ja lähdetään kiteyttämään kunkin kaupan kilpailueduista vaikuttavia viestejä erilaisille ostajille. Käymme läpi myös käytännön keinoja omien asiakkaiden osallistamiseen ja heiltä oppimiseen. Päivän päätteeksi jokaisella osallistuvalla verkkokaupalla on tiedossa selkeitä kehitystoimenpiteitä, joilla parantaa kaupan myyntiä! Kouluttajina toimivat verkkokaupan palvelumuotoilun asiantuntijat Matti Vahtera ja Markus Silaste.

5 Verkkokaupan markkinointi 1: sisällön merkitys -työpaja

20.10.2022 klo 9-12
Verkkokoulutus

Verkkokaupan sisältöjen kehittäminen on jatkuvaa lisäarvon ja myyntikoukkujen suunnittelua.

Tässä työpajassa mietimme yhdessä tiekartan millaista verkkokaupan sisältö on vuoden 2024 alussa., millaisia keinoja meillä on lisämyynnin ja ristiinmyynnin aikaansaamiseksi, miten toimivat erilaiset uutis- ja kanta-asiakaskirjeet ja mikä on sosiaalisen median roolia tässä. Kouluttajana markkinointiarkkitehti Antti Leino.

Marraskuu 2022

6 Verkkokaupan markkinointi 2: Loppuvuoden lomasesongin myynnin kehittäminen -työpaja

3.11.2022 klo 9-12
Verkkokoulutus

Monelle verkkokauppiaalle vuoden loppu on ehdottomasti kiireisintä, mutta myös erittäin tärkeää aikaa myynnillisesti. Työpajassa käydään läpi tärkeimmät omat ja maksetut digikanavat, joilla myynti tehdään: sivusto, uutiskirjeet, oma sosiaalinen media sekä mainonta Metan ja Googlen alustoilla.

Kouluttajan markkinointiarkkitehti Antti Leino.

Tammikuu 2023

7 Kansainvälisen verkkokaupan pelimerkit

11.1.2023
Etäkoulutus, paikka ilmoitetaan myöhemmin

Keskitytään laajemmin kansainvälisen verkkokaupan edellytyksiin ja mahdollisuuksiin. Voidaan rajata teema tarkemmin sen mukaan mitä apua verkkokauppiaina erityisesti tarvitsette.

Kuullaan onnistumistarina kansainvälisesti menestyneestä verkkokaupasta ja keskustellaan kyseisen yrittäjän kanssa.

Huippukouluttaja(t) valitaan osallistujien tarpeiden mukaan.

8 Markkinoinnin onnistuminen -työpaja

17.1.2023
Etäkoulutus

Keskustellaan ja analysoidaan yhdessä menneen lomasesongin myyntionnistumisista.

Huippukouluttaja(t) valitaan osallistujien tarpeiden mukaan.

9 Verkkokauppavierailu ja verkkokaupan kasvun rahoituksen mahdollisuudet

19.1.2023

Polun toisella matkalla suunnataan yhteiskuljetuksella Kuopioon. Business Finlandin verkkokauppojen rahoituksiin erikoistunut asiantuntija kertoo kaiken mitä (kansainvälistyvän) verkkokauppiaan tulee tietää rahoitusmahdollisuuksista.

Samassa yhteydessä tehdään verkkokauppavierailu.

10 Polun päätöstilaisuus: Verkkokaupan tärkeimmät menestystekijät

25.1.2023
Lähikoulutus, Saimaa Stadiumi Mikkelissä

Erinomaisena verkkokauppavaikuttaja meritoitunut Leevi Parsama päättää minkä aloittikin ja kertaa verkkokaupan 10 tärkeintä menestystekijää.

Samalla kerrataan koko verkkokauppaohjelman aikana kerättyjä oppeja ja jaetaan todistukset osallistujille.

Päivän tarkempi ohjelma vielä avoinna, mutta tavoitteenamme on, että jokainen verkkokauppias lähtee hymyillen ja tyytyväisenä, huimasti kasvaneella verkostolla ja omalla paremmin toimivalla verkkokaupalla.

Opi lisää verkkokaupasta webinaareista!

Aloittavien verkkokauppiaiden webinaari

Verkkokauppa on helppo perustaa, mutta vaikea saada menestymään. Monelle uudelle verkkokauppiaalle polku alkaa verkkokaupan teknisen alustan pohtimisesta, vaikka yhtä tärkeä työ on oikeastaan liiketoimintamallin suunnittelu verkkototeutuskelpoiseksi. Tämä tarkoittaa esimerkiksi verkkoliiketoimintaan soveltuvaa katerakennetta, keskiostosta ja toimitustapaa.

Verkkokaupassa myynnin ja markkinoinnin psykologia on erilaista tavanomaiseen kaupankäyntiin verrattuna. Verkkokaupan menestyminen vaatii hyvien tuotteiden lisäksi paljon asiakasymmärrystä, brändäämistä ja mitatusti tehokasta markkinointia.

Tervetuloa Digiportaat 2.0 -hankkeen maksuttomaan webinaariin, jossa käsittelemme aloittavan verkkokauppiaan haasteita liiketoimintamallista aina verkkokauppa-alustaan asti. Digiportaat –hankkeella on paljon annettavaa kaikille verkkokauppiaille. Kuulet esimerkiksi syksyllä käynnistyvästä, verkkokauppiaille suunnatusta koulutuspolusta.

Kouluttajina toimivat Petri Janhunen ja Jukka Kumpusalo.

Kokeneiden verkkokauppiaiden webinaari

Verkkokaupallasi menee “ihan mukavasti”, mutta mitä sitten? Haluat varmasti lisää myyntiä, ehkä laajentaa toimintaa Suomen rajojen ulkopuolella ja jopa vähentää omaa työmäärääsi hyödyntämällä automaatioita, integraatioita ja muita fiksuja menetelmiä?

Tässä webinaarissa käsitellään verkkokaupan brändin merkitystä kasvun osana. Käymme läpi myös verkkokaupan kasvukipuja, kuten sen, että kasvavan verkkokauppayrityksen tilillä ei tunnu koskaan olevan rahaa, kun suurin osa menee kasvavan ostovolyymin rahoittamiseen.

Verkkokaupan kasvattamiseen voi hyödyntää monia eri tapoja, kuten kilpailijoihin nähden ylivertaista digimarkkinointia, tukkuintegraatioita, SKU-määrän lisäämistä, omaa tuotemerkkiä ja kansainvälistymistä.

Verkkokaupan kansainvälistäminen ei ole yksinkertaista, mutta ei myöskään rakettitiedettä. Tässä webinaarissa kerromme konkreettisen esimerkin kautta, miten pääset alkuun kv-verkkokaupan kanssa. Samalla saat selville minkälaista osaamista tarvitset ja mitä sinun tulee ottaa huomioon kansainvälistymisen matkalla. Kerromme esimerkiksi markkinoinnin automaatioista kohdemarkkina-alueen maksutapojen valintaan.

Digiportaat –hankkeella on paljon annettavaa kaikille verkkokauppiaille. Kuulet esimerkiksi syksyllä käynnistyvästä, kasvua hakeville verkkokauppiaille suunnatusta koulutuspolusta: “Verkkokauppa kasvuun Suomen huippujen johdolla”.

Kouluttajina toimivat Petri Janhunen ja Jukka Kumpusalo.

Miten verkkokauppapolku toimii?

Verkkokauppa kasvuun Suomen huippujen johdolla

Ainutlaatuinen tilaisuus kasvuhaluisille eteläsavolaisille verkkokauppiaille

Toteutetaan

31.8.2022 - 26.1.2023

Hakuaika päättyi 8.8. ja ohjelma on käynnistynyt.

Paikkoja

Enintään 16 verkkokauppiasta (max 2 hlö/yritys)

Mukaanpääsy valitaan verkkokaupan kasvutavoitteen perusteella

Hinta

485 € (+ alv 24 %)

Mistään et saa vastaavaa koulutusta yhtä edullisesti. Kerrankin on onni yrittää Etelä-Savossa!

Ohjelmaan voi osallistua joko:

Verkkokaupan kasvuohjelma on De Minimis-tuen alaista toimintaa.

Tämän koulutuksen hinta on 485 € (+ alv 24%), jonka De Minimis-tuen osuus on 390 €.

Deminimis -tuesta johtuen emme voi sisällyttää hintaan muita digiportaiden palveluita, kuten digikoulutukset ja -sparrausta. Näihin palveluihin on erilliset maksut.

Verkkokauppa­polun kouluttajat

Verkkokauppapolkuun rekrytoidaan terävimmät ja samaistuttavat asiantuntijat. Lisää polun kouluttajia julkaistaan pian.

Leevi Parsama
Digitaalisen kaupan asiantuntija

Leevi tunnetaan kotimaisen verkkokaupan vahvana vaikuttajana. Hän on henkilökohtaisesti tutustunut yli 500 suomalaiseen verkkokauppaan, joten hän tuntee kotimarkkinan kenties paremmin kuin kukaan muu. Lisäksi hän on perehtynyt digitaaliseen kauppaan USA:ssa, Kiinassa, Venäjällä sekä eri puolilla Eurooppaa.

Markus Silaste
eCommerce Designer

Markus on copywriter-taustainen palvelumuotoilija, joka on erikoistunut verkkokauppojen kilpailuetujen kirkastamiseen asiakkaita osallistavin menetelmin. Itsekin verkkokauppiaana aiemmin toiminut Markus on viime vuosina auttanut kymmeniä kotimaisia kauppoja erottumaan kilpailusta, kiteyttämään vahvuuksiaan ja menestymään paremmin.

Matti Vahtera
eCommerce Designer

Matti on AD-taustainen palvelumuotoilija, joka on erikoistunut verkkokaupan asiakasymmärryksen syventämiseen ja kaupalliseen muotoiluun. Helsingin ja Lontoon design-toimistoissa sekä parissa startupissa mukana ollut Matti viihtyy saadessaan luoda yhdessä kauppojen ja näiden asiakkaiden kanssa paremmin toimivia ja myyviä palveluita.

Antti Leino
Markkinointiarkkitehti & valmentaja

Antilla on käsissään potentiaalinen maailmanmenestystuote Savu-viskilasi, jonka verkkokaupan sisällöllinen kehitys on hänen vastuullaan.

Jukka Hakala
Markkinoinnin ja brändirakentamisen asiantuntuntija

Jukka Hakala on lähes 20-vuotisen uransa aikana toiminut niin designerina, strategina, asiakkuusjohtajana, markkinointipäällikkönä, markkinointistudio vetäjänä kuin IKEAlla  Communication & interior design managerina. Tällä hetkellä hän toimii asiakkuusjohtajana Avidly Agencyllä. Intohimona erottuvien ja puhuttelevien brändien rakentaminen syvän asiakasymmärryksen pohjalta.

Verkkokauppapolun sparraajat apunasi

Petri Janhunen
Petri Janhunen
Ohjelmistoarkkitehti

Petri on digitaalisen markkinoinnin, kansainvälisen verkkokaupan ja ohjelmistoalan asiantuntija. Kiinnostuksen kohteina esimerkiksi kokonaisvaltainen asiakaskokemuksen kehittäminen ja sen merkitys liiketoimintaan.

Petri on ohjelmistoarkkitehti, joka on viime vuodet tuloksellisesti sparrannut yrityksiä Digiportaat sekä ARVO hankkeissa kohti parempaa liiketoimintaa. Tämän lisäksi hän on mukana myös sovelluskehityshankkeissa. Petri on hallituksen pj ja osakas kansainvälistyvässä Norolan.com verkkokaupassa.

Hannu Jaatinen
Yritysneuvoja

Digiportaat-hankkeen Savonlinnan digiyritysneuvojana toimiva Hannu Jaatinen on pitkälti itseoppinut WordPress-nettisivujen, Kajabi-verkkoalustan ja digimarkkinoinnin asiantuntija, joka nauttii muiden yrittäjien auttamisesta ja ongelmien ratkaisemisesta nykyteknologian avulla.

Hannu on tehnyt verkkosivut lähes 100 yritykselle ja auttanut lukuisia yrityksiä mm. sähköpostimarkkinoinnin, verkkokurssien, verkkokauppojen ja hakukoneoptimoinnin kanssa.

yritysneuvoja Jukka Kumpusalon kasvokuva
Jukka Kumpusalo
Yritysneuvoja

Jukka työskentelee viestintäpäällikkönä ja verkkoliiketoiminnan asiantuntijana Mikkelin kehitysyhtiö Mikseillä. Hän auttaa pääasiassa B2C-yrityksiä kehittämään myyntiä, markkinointia ja sähköistä liiketoimintaa. Viimeisen kahden vuoden aikana hänen asiakkainaan on ollut yli 50 verkkokauppaa tai digitaaliseen myyntiin voimakkaasti panostavaa yritystä.

Jukan työhistoria painottuu myyntiin, myymäläsuunnitteluun, tuotehallintaan ja markkinointiin Mikkelissä ja pääkaupunkiseudulla. Nykyisessä työssään hän nauttii aiemman myyntikokemuksensa ja verkkokaupan myynnin ja markkinoinnin periaatteiden yhdistämisestä, vertailusta ja erityisesti asiakkaan käyttäytymisen analysoinnista ja tavoista, joilla käyttäytymiseen voidaan vastata myyntiä lisäten.

Sivulla käytettävät kuvat: Created by freepik – www.freepik.com