Verkkokirjoittaminen, Viesti myyvästi verkossa – perustaso

Nettisivujen, mainosten ja somepostausten tekstit ovat olennaisessa asemassa, kun asiakas tekee ostopäätöstä verkossa ja houkuttelevaan tekstiin kannattaa panostaa. Tässä koulutuksessa keskitytään verkkoon kirjoitettavien sisältöjen toteuttamiseen ja otsikointiin käytännönläheisesti.  

Koulutus on suunnattu pk-yrityksille ja yksinyrittäjille ja sen tavoitteena on opettaa millaista on selkeä ja myyvä verkkoteksti eri kanavissa, kuten verkkosivuilla, blogeissa, verkkokaupassa, sosiaalisessa mediassa ja uutiskirjeissä – ja miten sitä tehdään. 

Koulutus koostuu luento-osuuksista, lyhyistä kirjoitustehtävistä, käytännön vinkkien antamisesta verkkokirjoittamiseen, omien tekstien ideoinnin ohjaamisesta ja erilaisten verkkotekstien läpikäymisestä esimerkkien avulla. 

Koulutuksen sisältö

 • Mitä tarkoittaa myyvä teksti?
 • Selkeän tekstintuotannon merkitys eri ympäristöissä (verkko, blogit, uutiskirjeet, verkkokauppa, some)
 • Asiakkaan ostopolun huomioiminen verkkosisällöissä
 • Selkeän ja myyvän verkkotekstin tuottamisen perusteet
  • kirjoitus- ja otsikointivinkkejä hakukoneet ja lukija huomioiden
  • hyvän tekstin rakenne: otsikko, ingressi, tehokeinot, väliotsikot
  • hyvän tekstin sisältö: aihe, tiiviys, kiinnostavuus, henkilökohtaisuus
  • esimerkkejä ja ideoita toimivista verkkoteksteistä
  • kirjoittaminen uutiskirjeisiin
  • kirjoittaminen verkkokauppaan
  • somekirjoittamisen vinkit Facebookiin, Twitteriin, LinkedIniin ja Instagramiin

Koulutus toteutetaan osallistavin menetelmin pienryhmätoteutuksena ja valmennuksessa saa yrityskohtaista opastusta. Koulutus on perustasoa. Mukaan otetaan yrittäjiä, jotka ovat olleet aiemmin mukana Digiportaiden digimarkkinoinnin koulutuksissa ja ovat jo kirjoittaneet tekstejä verkkoon.

Ilmoittautumisajan päätyttyä osallistujille lähetetään ennakkotehtävä, jonka vastausten avulla kouluttaja räätälöi koulutuksen tason ja sisällön vastaamaan osallistujien tilannetta. Ennakkokyselyn tulee olla palautettuna ma 26.9. mennessä.

Valmennuksessa tarvitset

 • Tietokoneen ja virtapiuhan
 • Intoa, avointa mieltä ja oppimisen halua!

Toteutusajankohta ja -paikka

ke 28.9.2022 8.30-12.00

Koulutus toteutetaan verkossa. Lähetämme ilmoittautuneille osallistumislinkit ilmoittautumisajan päätyttyä.

Näin pääset mukaan

Ennen valmennusta yrityksen tulee tehdä digiosaamiskartoitus Digiportaiden yritysneuvojan kanssa. Jos et ole tehnyt kartoitusta, varaa aika www.digiportaat.fi sivulla.

Osallistumismaksu

– 100 €, kun yrityksen liikevaihto alle 700 000 €, yrityksestä voi osallistua 1-2 henkilöä koulutuksiin
– 300 €, yrityksen liikevaihto yli 700 000 €, yrityksestä voi osallistua 1-3 henkilöä koulutuksiin

Osallistumismaksu* 100 e / 300 e laskutetaan yritykseltä, kun yrityksen henkilökunnan jäsen osallistuu ensimmäiseen Digiportaiden järjestämään koulutukseen. Tämän jälkeen maksua ei peritä seuraavista koulutuksista.

Ilmoittautuminen

Ilmoita samalla ilmoittautumislomakkeella yrityksen kaikki osallistujat.

Ilmoittautuminen on sitova. Mahdollisesta peruutuksesta tulee ilmoittaa koulutuksen yhteyshenkilölle, jotta voimme ottaa koulutukseen toisen yrityksen tilalle.

Jos olet osallistunut Digiportaat 2.0 -hankkeen järjestämään vastaavaan koulutukseen jo aiemmin, et voi ilmoittautua samaan koulutukseen toista kertaa. Näin mahdollistamme koulutuksiin osallistumisen mahdollisimman monelle yrittäjälle. Digiportaiden koulutukset ovat EU-tuettua koulutusta.

Sitovat ilmoittautumiset su 18.9. mennessä oheisen linkin kautta.

Lisätietoja

Elina Silvennoinen, Digiportaat 2.0 -hanke, elina.silvennoinen@savonlinna.fi

Päivä

28.09.2022
Päättynyt!

Kellonaika

08:30 - 12:00

Lisätietoja

Ilmoittautuminen

Paikka

Verkkokoulutus
Digiportaat

Järjestäjä

Digiportaat
Nettisivut
https://digiportaat.fi

Kouluttaja

 • Piritta Seppälä
  Viestintä-Piritta

  Piritta on kokenut ja kysytty viestinnän, sosiaalisen median ja verkkoviestinnän asiantuntija. Hän on toiminut aihepiirin asiantuntijana vuodesta 2009 lähtien, ja Viestintä-Pirittana maaliskuusta 2010 alkaen.

  Piritta on työskennellyt useiden järjestöjen, liittojen ja yritysten sekä julkishallinnon organisaatioiden, oppilaitosten ja kaupunkien kanssa auttaen niitä ymmärtämään, suunnittelemaan, ottamaan käyttöön ja kehittämään viestintäänsä verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

  Piritta on pitänyt, suunnitellut ja toteuttanut webinaareja, verkkokoulutuksia ja etätyöpajoja vuodesta 2011 lähtien. Hänellä on vahva kouluttajakokemus myös verkon yli toteutettavissa kokonaisuuksissa ja palaute verkkokoulutuksista on ollut erinomaista – oli kyseessä sitten 1000 ihmisen webinaari tai pienen joukon työpaja.

QR Code