Käsityönä valmistettuja saippuoita

Ota myyviä tuotekuvia – Mikkeli

Tuotekuvauskoulutus on suunnattu yrityksille, jotka haluavat ottaa parempia tuotekuvia verkkosivuilleen, sosiaaliseen mediaan tai verkkokauppaan. Koulutukseen osallistujat ovat jo käyneet Digiportaiden mobiilivalokuvauskoulutuksen tai itseopiskelleet alkeet Digiportaiden mobiilivalokuvausoppaan avulla. Osallistuja ottaa itse valokuvia yrityksen kanaviin ja haluaa hioa kuvaustaitojaan entistä paremmiksi.

Ennen koulutusta tehdään ennakkotehtävä, jonka vastausten pohjalta kouluttaja pystyy vielä räätälöimään koulutuksen sisältöä kohdennetusti osallistujien tarpeiden mukaan. Ennakkotehtävän mukana osallistujat saavat myös ohjeet koulutukseen valmistautumiseen.

Koulutus toteutetaan kahdessa osassa. Lähiopetuspäivän aikana käydään läpi tuotekuvaukseen liittyvää teoriaa ja toteutetaan ministudiot tuotekuvausta varten. Osallistujat pääsevät kokeilemaan studiokuvaamista niin lisävalolla kuin myös luonnonvalolla ja saavat reaaliaikaista ohjausta opettajalta. Päivän päätteeksi käydään läpi kuvien peruseditointia Adobe Lightroomilla.

Lähikoulutuskerran jälkeen kuvataan välitehtävänä erilaisia tuotekuvia ja editoidaan niitä. Toinen koulutuskerta toteutetaan etänä ja tuolloin käydään tehdyt kuvat läpi ja osallistujat saavat niihin palautetta sekä kehitysehdotuksia. Etäopetuskerralla syvennytään vielä vähän syvemmin kuvien editointiin sekä muihin teknisiin ominaisuuksiin, kuten kuvien nimeämiseen, metatietoihin, kuvakokoon ja hakukoneoptimointiin.

Koulutuksen jälkeen osallistujat:

 • osaavat stailata myyviä ja houkuttelevia tuotekuvia
 • osaavat luoda kuviin kohderyhmää puhuttelevan tyylin ja tunnelman
 • ymmärtävät kuvauspaikan valinnan vaikutukset kuviin
 • osaavat rakentaa pienstudion: perehtyminen studiomateriaaleihin ja rakenteisiin
 • ovat perehtyneet valaistukseen sekä luonnonvalossa että studiovalossa, ja tutustuneet kuvauksessa tarpeellisiin lisävaloihin ja oheistarvikkeisiin
 • ovat tutustuneet sekä järjestelmäkameran että mobiilikameran mahdollisuuksiin
 • ovat perehtyneet kuvankäsittelyohjelman periaatteisiin ja oppineet tärkeimmät perustoiminnot, joilla luodaan yhtenäistä kuvamateriaalia yrityksen markkinointiin
 • ovat oppineet optimoimaan valokuvat eri julkaisualustoille: kuvien tehokas nimeäminen, kuvien koko ja hakukoneoptimointi
 • ymmärtävät tuotekuvien hinnoittelun ja palveluiden oston sekä osaavat tehdä kuvaussopimuksen

Koulutuksessa harjoitellaan konkreettisesti kuvien ottamista ja editointia. Koulutus toteutetaan pienryhmässä, joten valmennuksessa saa yrityskohtaista opastusta. Saat kouluttajalta myös palautetta koulutuksen aikana otetuista kuvista.

VALMENNUKSESSA TARVITSET:
Osallistujalla tulee olla perustason ymmärrys valokuvaamisesta. Koulutus on tarkoitettu yrityksille, jotka haluavat oppia ottamaan mielenkiintoisia tuotekuvia oman yrityksen markkinointitarkoitukseen älypuhelimella tai järjestelmäkameralla ja käsittelemään kuvia sekä hyödyntämään niitä oikeissa kanavissa suunnitelmallisesti liiketoiminnan tukena.

Mukaan tarvitset:

 • Älypuhelimen, tabletin tai järjestelmäkameran, jolla voit ottaa valokuvia. Huomioithan, että laitteellasi on riittävästi vapaata muistitilaa kuvien ottoon ja sovellusten lataamiseen.
 • Lähikoulutuskertaa varten saat ohjeet mukaan varattavista tuotteista ja aiheeseen liittyvästä rekvisiitasta.
 • Intoa, avointa mieltä ja oppimisen halua!

Toteutusajankohta ja -paikka

 • osa 1: ti 14.2.2023 klo 12.00 – 15.30, lähikoulutus Xamkin Mikkelin kampuksella
 • osa 2: ti 21.2.2023 klo 9.00 – 11.00, etäkoulutus Microst Teamsillä

Lähetämme ilmoittautuneille osallistumisohjeet ilmoittautumisajan päätyttyä.

Näin pääset mukaan

Ennen valmennusta yrityksen tulee tehdä digiosaamiskartoitus Digiportaiden yritysneuvojan kanssa. Jos et ole tehnyt kartoitusta, varaa aika www.digiportaat.fi sivulla.

Osallistumismaksu

– 150 € (+ alv 24 %), kun yrityksen liikevaihto alle 700 000 €, yrityksestä voi osallistua 1-3 henkilöä koulutuksiin
– 350 € (+ alv 24 %), yrityksen liikevaihto yli 700 000 €, yrityksestä voi osallistua 1-3 henkilöä koulutuksiin

Yrityskohtainen osallistumismaksu* 150 € / 350 € (+ alv 24 %) laskutetaan yritykseltä, kun yrityksen henkilökunnan jäsen osallistuu ensimmäiseen Digiportaiden järjestämään koulutukseen. Tämän jälkeen maksua ei peritä seuraavista koulutuksista.

Ilmoittautuminen

Ilmoita samalla ilmoittautumislomakkeella yrityksen kaikki osallistujat.

Ilmoittautuminen on sitova. Mahdollisesta peruutuksesta tulee ilmoittaa koulutuksen yhteyshenkilölle, jotta voimme ottaa koulutukseen toisen yrityksen tilalle.

Sitovat ilmoittautumiset ma 30.1. mennessä oheisen linkin kautta.

Lisätietoja

Hanna Kuisma, Digiportaat 2.0 -hanke, hanna.kuisma@xamk.fi

Päivä

tiistai 21.02.2023
Päättynyt!

Kellonaika

12:00 - 15:30

Lisätietoja

Ilmoittautuminen

Paikka

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Mikkelin kampus

Järjestäjä

Digiportaat
Digiportaat
Nettisivut
https://digiportaat.fi

Kouluttaja

 • Anna-Katri Hänninen
  Anna-Katri Hänninen
  Anna-Katri Hänninen Photography

  Anna-Katri Hänninen on toiminut valo- ja videokuvausalan yrittäjänä vuodesta 2014 alkaen. Asiakkaina on Suomen suurimmat lehtitalot, kuten A-Lehdet, Otavamedia ja Sanoma Media.
  Hänninen kuvaa pääsääntöisesti laaja-alaisesti kuten Apu, Me Naiset, Avotakka, Kotivinkki, Seura ja Meidän Talo. Näiden lisäksi Hänninen valokuvaa yrityksille tuotekuvia niin studiossa, kuin myös miljöössä.

QR Code