Sanoista tekoihin – työkaluja ilmastovaikutusten hallintaan

Ruoantuotannon ympäristökuormitus puhuttaa kansalaisia, yrityksiä ja päättäjiä. Kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia ruoan ilmastovaikutuksista ja haluavat selkeää ja ymmärrettävää tietoa aiheesta. Menestyvä yritys tarttuu toimeen nyt. 

Vastuullista on keskittyä ongelmien sijaan ratkaisuihin. Biocoden digitaaliset työkalut tekevät elintarvikeketjun ilmastovaikutusten arvioinnin niin helpoksi kuin se tällä hetkellä on mahdollista. 

Koulutus tarjoaa monia hyötyjä:  

 • saat käytännön työkaluja ilmastovaikutusten hallintaan 
 • edistät ruokaketjun vähähiilisyyttä dataa hyödyntäen 
 • vahvistat yrityksesi mainetta, brändiä ja kilpailukykyä. 

Koulutus on suunnattu eteläsavolaisille ruoka-alan pk-yrityksille ja yksinyrittäjille, mutta siihen voivat osallistua myös muut aiheesta kiinnostuneet.  

Koulutukseen ei ole esitietovaatimuksia. Verkkopalvelun käyttöä varten osallistujilla tulee olla mukana oma kone.  

Biocode palvelee ruokaketjua aina pellolta kaupan hyllylle asti. Yritykset kaikista ketjun osista ovat tervetulleita koulutukseen. Kouluttajat tuntevat niin strategisen ennakoinnin tarpeet kuin pienyrittäjän arjen haasteet käytännössä.  

Koulutus rakentuu kahdesta sessiosta ja välitehtävästä. Session 1 aiheena on elintarviketuotannon ja maatalouden vähähiilisyys osana yritysvastuullisuutta. Välitehtävässä jokainen osallistuva yritys arvioi kolme merkittävintä tekijää oman yrityksen ilmastovaikutusten kannalta. Osallistujat saavat tunnukset ilmastovaikutusten hallinnan työkaluun. Sessiossa 2 teemana on datan hyödyntäminen ilmastovaikutusten digitaalisia työkaluja soveltaen, ml. Biocode Impact ja Biocode Collective-verkkopalvelut. Luento ja käytännön vaikutusten arviointia osallistujien omilla koneilla.  

Valmennuksessa tarvitset:

 • oman kannettavan tietokoneen ja virtapiuhan 
 • intoa, avointa mieltä ja oppimisen halua! 

Toteutusajankohta ja -paikka 
ti 8.11.2022 klo 9.00 – 11.00 
ti 15.11.2022 klo 9.00 – 11.00 

Koulutus on kaksiosainen ja se toteutetaan verkossa, Teams -sovelluksella. Lähetämme ilmoittautuneille osallistumislinkit ilmoittautumisajan päätyttyä. 

Näin pääset mukaan

Ennen valmennusta yrityksen tulee tehdä digiosaamiskartoitus Digiportaiden yritysneuvojan kanssa. Jos et ole tehnyt kartoitusta, varaa aika www.digiportaat.fi sivulla.

Osallistumismaksu

– 100 €, kun yrityksen liikevaihto alle 700 000 €, yrityksestä voi osallistua 1-2 henkilöä koulutuksiin
– 300 €, yrityksen liikevaihto yli 700 000 €, yrityksestä voi osallistua 1-3 henkilöä koulutuksiin

Osallistumismaksu* 100 e / 300 e laskutetaan yritykseltä, kun yrityksen henkilökunnan jäsen osallistuu ensimmäiseen Digiportaiden järjestämään koulutukseen. Tämän jälkeen maksua ei peritä seuraavista koulutuksista.

Ilmoittautuminen

Ilmoita samalla ilmoittautumislomakkeella yrityksen kaikki osallistujat.

Ilmoittautuminen on sitova. Mahdollisesta peruutuksesta tulee ilmoittaa koulutuksen yhteyshenkilölle, jotta voimme ottaa koulutukseen toisen yrityksen tilalle.

Useamman päivän koulutuskokonaisuuksiin riittää kertailmoittautuminen. Ilmoittautuminen koskee koulutuksen jokaista koulutuskertaa. Sinun ei tarvitse käydä ilmoittautumassa jokaiselle koulutuskerralle erikseen.

Sitovat ilmoittautumiset su 6.11.2022 mennessä oheisen linkin kautta.

Lisätietoja

Laura Rautio, Digiportaat 2.0 -hanke, laura.rautio@xamk.fi

Päivä

tiistai 08.11.2022
Päättynyt!

Kellonaika

09:00 - 11:00

Lisätietoja

Ilmoittautuminen

Paikka

Verkkokoulutus
Digiportaat

Järjestäjä

Digiportaat
Nettisivut
https://digiportaat.fi

Kouluttajat

 • Ernesto Hartikainen
  Ernesto Hartikainen
  Biocode Oy

  Ernestolla on kattava osaaminen kiertotalouden ja ilmastoratkaisujen parissa. Aiemmin hän on ollut johtamassa Sitran ilmastoratkaisujen avainaluetta ja työskennellyt hiilineutraalin kiertotalouden eteen. Hän on myös ollut yrittäjä ja johdon konsultti, sekä työskennellyt metsä- ja energiateollisuudessa.

 • Inka-Mari Sarvola
  Inka-Mari Sarvola
  Biocode Oy

  Inka-Mari toimii Biocodella vaikuttavuusarvioitsijana. Koulutukseltaan hän on maatalous- ja metsätieteiden maisteri. Ympäristö- ja luonnonvarataloustieteen opinnoissaan hän erikoistui bioekonomiseen mallintamiseen ja optimointiin, mutta myöhemmin painopiste siirtyi elinkaarimallinnukseen. Elinkaarimallinnuksen pariin hänet toi kiinnostus ekologisesti ja taloudellisesti kestävään ruuantuotantoon. Hänen osaamisalaansa on elintarviketuotteiden ja alkutuotannon ilmastovaikutusten arviointi.

QR Code