Mobiilivalokuvaus – ota parempia kuvia älypuhelimella tai tabletilla

Perustaso

Perustason mobiilivalokuvauskoulutus yrittäjille ja yrityksen henkilöstölle. Koulutuksessa käydään läpi valokuvauksen perusasetukset puhelimella ja saadaan ymmärrys siitä millainen on puhutteleva sisältö valokuvissa ja kuinka mielenkiintoisia valokuvia voidaan ottaa hyvinkin pienellä vaivalla.

Koulutuksessa opit mm. seuraavia asioita

 • Tuotteiden ja henkilöiden kuvaamisen periaatteet ja asetelmat
 • Valokuvauksen perusasetukset puhelimella tai tabletilla
 • Valon hallinta ja hyödyntäminen
 • Kuvien rajaaminen (kuvatessa ja Crop-toiminnolla)
 • Ilmaiset editointiapplikaatiot sekä kuvatyökalu-appsit ja niiden peruskäyttö (käytettävä(t) appit lähetetään osallistujille ennen koulutuksen alkua)
 • Miten luot yhtenäistä kuvamateriaalia
 • Minkälainen sisältö valokuvissa puhuttelee katsojaa
 • Millaiset kuvat toimivat eri sosiaalisen median kanavissa
 • Verkko- ja painokuvavaatimukset, tekijänoikeudet sekä kuvan saavutettavuus lyhyesti
 • Kuvausharjoituksia

Koulutus toteutetaan pienryhmässä, joten valmennuksessa saa yrityskohtaista opastusta. Saat kouluttajalta myös palautetta koulutuksen aikana otetuista kuvista.

Tämä koulutus on suunnattu pk-yrityksille ja mikroyrityksille, jotka ovat vasta aloittelemassa valokuvausta tai ovat ottaneet valokuvia jo jollain tasolla, mutta haluavat kehittää omaan osaamistaan entisestään.

Valmennuksessa tarvitset

Koulutus on tarkoitettu yrityksille, jotka haluavat oppia ottamaan mielenkiintoisia kuvia oman yrityksen markkinointitarkoitukseen älypuhelimella ja käsittelemään kuvia sekä hyödyntämään niitä oikeissa kanavissa suunnitelmallisesti liiketoiminnan tukena.

Tarvitset:

 • Älypuhelimen tai tabletin (sekä virtapiuhan), jolla voit ottaa valokuvia, ja johon voit ladata ilmaisia kuvankäsittelyapplikaatioita. Huomioithan, että laitteellasi on riittävästi vapaata muistitilaa kuvien ottoon ja sovellusten lataamiseen.
 • Varaa kuvausta varten joku yritystoimintaasi liittyvä tuote. Jos yrityksesi tuottaa palveluita, niin voit ottaa kuvattavaksi tavaraksi sellaisen, mikä kuvastaa palveluasi.
 • Tavarat/tuotteet kuvataan valkoisen taustan päällä. Varaa kuvausta varten valkoista kopiopaperia tai jämäkämpää valkoista pahvia/kartonkia.
 • Intoa, avointa mieltä ja oppimisen halua!

Toteutusajankohta ja -paikka

to 13.4.2023 klo 9.00 – 14.30

Koulutus toteutetaan verkossa, Microsoft Teams -sovelluksella. Lähetämme ilmoittautuneille osallistumislinkit ilmoittautumisajan päätyttyä.

Näin pääset mukaan

Ennen valmennusta yrityksen tulee tehdä digiosaamiskartoitus Digiportaiden yritysneuvojan kanssa. Jos et ole tehnyt kartoitusta, varaa aika www.digiportaat.fi sivulla.

Osallistumismaksu

– 150 € (+ alv 24 %), kun yrityksen liikevaihto alle 700 000 €, yrityksestä voi osallistua 1-3 henkilöä koulutuksiin
– 350 € (+ alv 24 %), yrityksen liikevaihto yli 700 000 €, yrityksestä voi osallistua 1-3 henkilöä koulutuksiin

Yrityskohtainen osallistumismaksu* 150 € / 350 € (+ alv 24 %) laskutetaan yritykseltä, kun yrityksen henkilökunnan jäsen osallistuu ensimmäiseen Digiportaiden järjestämään koulutukseen. Tämän jälkeen maksua ei peritä seuraavista koulutuksista.

Ilmoittautuminen

Ilmoita samalla ilmoittautumislomakkeella yrityksen kaikki osallistujat.

Ilmoittautuminen on sitova. Mahdollisesta peruutuksesta tulee ilmoittaa koulutuksen yhteyshenkilölle, jotta voimme ottaa koulutukseen toisen yrityksen tilalle.

Sitovat ilmoittautumiset ke 29.3.2023 mennessä oheisen linkin kautta.

Hanna Kuisma, Digiportaat 2.0, hanna.kuisma@xamk.fi

Ilmoittaudu myös muihin Digiportaiden koulutuksiin, näet koko koulutuskalenterin täältä.

Päivä

torstai 13.04.2023
Päättynyt!

Kellonaika

09:00 - 14:30

Lisätietoja

Ilmoittautuminen

Paikka

Verkkokoulutus

Järjestäjä

Digiportaat
Digiportaat
Nettisivut
https://digiportaat.fi

Kouluttaja

 • Petri Ilmonen
  TRYcamps kielikoulu Oy

  Petri Ilmonen on kouluttanut mm. digikuvaamista, videointia, editointia, viestintää, sosiaalisen median hyödyntämistä ja saavutettavuutta mm. Paimion Opistossa, Mikkelin kesäyliopistossa sekä kirjastoille ympäri Suomen. Hän on myös kirjoittanut kirjan digitaalisesta valokuvauksesta ja kuvankäsittelystä. Petri on kokenut ja innostava kouluttaja, jolla on positiivinen asenne ja luova ote.

QR Code